Aktuellt

Tillbaka

Finlands Svenska Idrott har anställt Arto Sirviö till ny idrottschef. Sirviö, som nu är verksamhetsledare på JYP Juniorit ry, har en gedigen arbetserfarenhet samt ett brett nätverk inom idrotten såväl i Finland, Sverige som Tyskland.

av Jeanette Harf den 06.02.2018
(läst av 6359 besökare)

Arto Sirviö vald till ny Idrottschef

Arto har främst arbetat inom hockeybranschen, bl.a. som utvecklingschef på Finlands Ishockeyförbund, VD för KalPa Hockey Oy, huvudtränare för bl.a. Kristianstad IK och Tranås AIF i Sverige och som idrottschef för Björklöven AB och Mora IK. Sirviö har själv en bakgrund som professionell hockeyspelare.

Arto Sirviös gedigna erfarenhet av idrottsverksamhet såväl nationellt som internationellt övertygade oss i valet av honom till ny idrottschef, konstaterar Finlands Svenska Idrotts styrelseordförande Håkan Nystrand, som också är nöjd över att nivån på ansökningarna var hög och kunnandet bland de sökande var stort.

Tjänsten som idrottschef på Finlands Svenska Idrott söktes av 36 personer.

Det stora antalet ansökningar gladde oss, det visar på att arbetet för idrott på svenska intresserar. Med Sirviö med i gänget får vi in ett annat nytänk för verksamheten och ett starkt kunnande på flera områden inom idrotten, säger generalsekreterare Christel Björkstrand på Finlands Svenska Idrott.

Arto Sirviö har jobbat 15 år i Sverige med att utveckla idrottsverksamhet och tränarskap, men han har också ett starkt kunnande i försäljning av idrottsverksamhet och en vision om hur utveckla utbildningsverksamheten och stödfunktionerna inom idrottsenheten och på det finlandssvenska idrottsfältet.

Jag har känslan att Finlands Svenska Idrott vill ta nya stora steg mot framtiden. Därför är jag extra glad att få komma med på den resan och tillsammans med personalen utveckla verksamheten. Jag ser framemot att komma igång med strategiarbete redan i april, för att förstå var står vi nu och vart vill vi ta oss inom närmaste framtid. 

Sirviö inleder sitt nya jobb i medlet av april och kommer att vara med i det strategiarbete  och de linjedragningar som Finlands Svenska Idrott gör under våren.

För mera information, kontakta

Arto Sirviö, 0400595432
Christel Björkstrand, 0503513038

 FSI på Facebook

 

 FSI på Twitter

FSI på Instagram

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9