IDROTTENS FÖRENINGSALLIANS

IFA – vi finns till för din idrottsförening!

Vad är IFA?

Idrottens föreningsallians r.f. (IFA) finns till för de svenskspråkiga och tvåspråkiga idrotts- och motionsföreningarna i Finland. IFA erbjuder alla föreningar samma tjänster och produkter, oberoende vilken centralorganisation och förbund som föreningarna hör till. IFA grundades i november 2011. För tillfället är antalet utövare via våra medlemsföreningar över 10 000 idrottare och motionärer i över 60 föreningar!

IFA bildar ett nätverk av svenskspråkiga idrottsföreningar som kan dela erfarenhet, kunskap och utbildning med varandra. Att föreningen redan är medlem i ett grenförbund hindrar inte från att även vara medlem i IFA.

Vad kostar det?
Det är gratis att bli medlem i IFA

Varför bli medlem?
Som medlem av IFA får din förening bl.a.:
• gratis webbsidor, e-postadresser och bokföringssystem
• konkret hjälp gällande föreningsverksamheten via IFA:s egen ombudsman
• ta del av FSI:s samarbetsavtal med bl.a. Viking Line, Omenahotels, Sporttinappi och Scandic
• möjlighet att söka FSI:s föreningsstöd
• ta del av FSI:s kursutbud för utbildning av tränare och ledare
• möjlighet att informera via Sportpressen som fungerar som en informationskanal till det finlandssvenska idrottsföreningsfältet

Vem kan bli medlem?
Vilken motions- idrottsförening kan bli medlem. Det enda kravet för att bli föreningsmedlem är att föreningen är registrerad och har stadgar på svenska.

Ansök nu!
Medlemsansökan görs genom att ladda ned denna ansökningsblankett, fylla i den och skicka den till oss enligt instruktionerna.

Ansökan är en formalitet men bör behandlas i er styrelse och skickas ifylld och undertecknad till FSI:s kansli. 

***

Idrottsföreningen är ofta den första kontakt vi får med idrotts- och motionsvärlden. Idag är utmaningarna många för idrottsföreningarna ute på fältet. FSI vill som intressebevakare hjälpa idrottsföreningarna att utvecklas, skaffa resurser och hitta nya aktiva idrottare.

FSI vill främja idrottens och motionens möjligheter i föreningarna i svenskfinland oberoende om det gäller utbildning, föreningsfrågor eller ordnande av evenemang. Det är viktigt att föreningen har en bredd att stå på för att kunna nå goda resultat.

FSI vill hjälpa föreningarna. Därför finns möjligheten att ansöka om webbpaket och föreningsstöd. Med hjälp av föreningshandbokens länkar hittar du goda tips hur din förening ska skötas administrativt och juridiskt. FSI utreder kontinuerligt nya möjligheter att stöda idrottsföreningarna.

 

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9