För mer information

Eva-Lotta Backman-Winquist
0505249624
eva-lotta@idrott.fi

Drömmarnas motionsdag är en dag då vi uppmuntrar alla finländare att motionera och arrangera motionsevenemang. Ett evenemang kan vara allt från en lugn promenad till öppna träningar, turneringar eller andra aktiviteter.

Finlands Svenska Idrott vill uppmuntra alla daghem att arrangera en motionsstund för sina barn ute på gården. 

Drömmarnas motionsdag äger varje år rum den 10.5.2018, men eftersom dagen i år råkar infalla på kristihimmelsfärdsdagen går det lika bra att förverkligar ert evenemang någon annan dag.

Förverkla ert eget OS på dagis!

Finlands Svenska Idrott har utarbetat motionsbanan "OS på dagis". Banan har 8 punkter och kan genomföras på de vanligaste daghemsgårdarna. På de olika punkterna skall barnen bl.a. hoppa längd i sandlådan, kasta stövel, gå balansgång på sandlådskanten och kasta prick.

Alla stationer har varsitt kort med en bild som förklarar vad man skall göra på den specifika punkten. Kort kan du härifrån ladda ner till din dator och själv printa ut. Du kan gärna laminera eller sätta in dem i plastfickor så att de håller bättre utomhus. Sedan är det bara att plocka fram den övriga rekvisitan från förrådet och börja på.

Stationerna kan förverkligas en åt gången eller genom ett roterande system helt beroende på era resurser på daghemmet.

Stationskorten kan du ladda ner här och tillhörande instruktioner här

Låt dagen bli rolig och oförglömlig för barnen! 

Registrera ert evenemang

Även om evenemanget på gården är privat, kan ni vara med i den nationella kampanjen och delta i utlottningen av olika priser. Du kan registrera evenemanget som privat.

Finlands Svenska Idrott vill uppmuntra alla till rörelse och motion, och därför göra det enkelt för dig att förverkliga en rolig motionsstund med barnen på dagis.

All information om drömmarnas motionsdag hittar du här.

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9