MÅNADENS MOTIONÄR

Varje månad kommer vi att presentera månadens motionär, dvs en aktiv person som rör på sig och hittat luckor i vardagen för att hålla kroppen i gång. 

Augusti - Heikki Kiili

Heikki jobbar som idrottslärare på Folkhälsan i Solvalla. Han tycker om att röra på sig för att hålla sin kropp i gott skick. Eftersom ingen blir yngre är det viktigt och bra att röra på sig för att upprätthålla en god kroppsfunktion. I den här filmen får ni ta del av Heikkis syn på vardagsmotion och hans bästa motionstips. 

Juli - Eva Ramstedt

Välkommen på en naturskön motionsupplevelse i Molpe. Här får ni träffa julimånads motionär - Eva Ramstedt. Hon är företagaren, gymnastikläraren, tidigare tävlingsidrottaren, trebarnsmamman och glädjespridaren som gärna tar kajaken ut på tur under sommaren.

Kajakpaddling är en ypperlig motionsform som kräver både fysisk och mental styrka. En varierande motionsform där du kan variera utövandet i både hårdare vind och lugna vackra solnedgångar.

Juni - Anna Jungner-Nordgren

I juni får ni träffa informatören, förbundsordförande, politiker och mamma Anna Jungner-Nordgren. Anna tycker om att löpträna och drar gärna på sig löpskorna flera dagar i veckan för att rensa hjärnan och orka med i den annars så hektiska vardagen.

Maj - Mathias Lindholm

Månadens motionär i maj - Mathias Lindholm. Mathias jobbar till vardags som designer men förösöker att cykla till och från jobbet varje dag. Därtill försöker han få till ca 3 längre cykelpass i veckan. 

April - Christine Suvanto

Möt månadens motionär Christine Suvanto i ett blåsigt Helsingfors. Det stoppar dock inte henne från att vara ute och röra på sig.

Christine är en sann vardagsmotionär som försöker promenera mellan de flesta av sina möten, på så vis slår hon två flugor i en smäll. Det är bara rätt klädval som gäller.

Mars - Thomas Blomqvist

Först ut är riksdagsledamot, bonden och familjefadern Thomas Blomqvist. Thomas som har ett väldigt stillasittande jobb försöker ta trapporna så ofta som möjligt, och gärna hinna med fyra motionspass i veckan. 

 

 

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Gjuterivägen 10
00380 Helsingfors
FINLAND

telefon: 0207309290 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9